Muhammad Azam

About Me

Saturday, 10 August 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin kepada semua yang mengenali diri ini. Andai ada yg menguris perasaan walaupun dengan kata2 dalam blog nie, mohon dimaafkan la k.

Pada hari raya pertama, saya beraya di kampung saya iaitu di Kampung Lubuk Merbau, Kuala Kangsar, Perak. Tema kali ini adalah biru. Im blue. Hahahaa.
Pagi2 lagi dah bersiap2 dengan baju melayu biru pergi masjid bersembahyang raya. Selepas itu, pergi ke kubur meziarahi puara arwah ibu ku. Sudah 3 tahun pemergian ibunda tercinta. Hati terlalu rindu pada nya. Walaupun beliau sudah jauh, namun terasa dekat di hati seperti beliau sentiasa ada dekat.
Selepas itu semua, kami sekelurga bersama sepupu, sedara bagai, pergi beraya. Melawat sanak saudara yg jauh2 dan lama tidak ketemu 
bersama kakak ku
Pabila melawat sanak saudara semua, terkejut juga bila bertemu anak sedara aku nie. Dulu jumpa masih bayi lagi. Sekarang jumpa balik dah besar panjang budak nie. Cepat benar masa berlalu.
 Hari kedua raya tidak ke mana sangat sebab kena kerja sudah. Apa2 pun dapat juga pergi kerja pakai baju melayu. Hari kedua aku pakai baju melayu warna silver.
 Hari ketiga raya pakai baju biasa warna kuning. Pergi ke Pulau Pinang untuk bertemu sedara aku, Yan di Bayan Lepas. Jalan sangat la sesak di Highway. Alahai. Ramai betul orang berjalan. Penat habiskan masa di dalam kereta je.

No comments:

Post a Comment